Jag vill gärna vara medlem och få rabatter, erbjudanden och nyhetsbrev från HH City Club och Scandlines Helsingborg-Helsingör.

Upplev Jan Guillou 14 september

Upplev Jan Guillou 14 september kl. 15.00

Upptäck en av Sveriges mest omtalade författare, journalist och kommentator Jan Guillou (f. 1944), som bland annat har skapat den populära thrillerserien om Carl Hamilton, agenten med kodnamnet Coq Rouge, och korstågserien om Arn Magnusson.

Redan som 22-åring upptäckte den unge juridikstudenten Jan Oscar Sverre Lucien Henri Guillou att journalistik var ett mer effektivare verktyg än lagen för att förändra världen. Och när han för tidningen FiB/aktuellt skarpt  ifrågasatte sin gamla internatskola, Solbacka, som också förekommer i romanen Ondskan, blev det både dödstöten för Solbacka, och början på en av Sveriges mest omtalade journalist och författare.

Jan Gulliou (fr. 1944) har bland annat skrivit den populära thrillerserien Carl Hamilton, agenten med kodnamnet Coq Rouge, och korstågsserien om Arn Magnusson. Med romanen Brobyggarna inledde han sitt mest omfattade bokprojekt någonsinn: en romanserie i okänt antal upplagor om 1900-talet. Andra utgåvan i serien är Dandy, och tredje utgåvan är Mellan rött och svart. Med utgångspunkt i Dandy, som äger rum på första världskriget, vill Jan Guillou berätta om romanserien.

Plats: Kulturværftet, ca 10 minuters gång från färjan.
Läs mer & köp biljetter här!