Jag vill gärna vara medlem och få rabatter, erbjudanden och nyhetsbrev från HH City Club och Scandlines Helsingborg-Helsingör.

Grand Fondo Cykellopp

Helsingörs kommun lägger år igen asfalt till det stora amatörscykelloppet. Copenhagen Grand Fondo är en del av den internationella cykelunions World Cycling Tour, och därmed kvalifikationslopp till amatör-VM. Copenhagen Grand Fondo som enkelstart den 14 maj och landskapvägslopp den 16 maj. Bägge rutterna med utgångspunkt i Helsingör. Mer än 700 cyklister från 18 nationer är registrerade till loppen. 

Enkeltstart 14 maj 
Enkeltstarten ska köras över 25,4 km på den samme rutt, som 2014. Där skapades en fantastisk stämning på Axel Torv i Helsingör, så man väljer att köra samme start ochsetup i 2015. Första cyklisterna skickas iväg kl 12, så alla kan få lov till att kör, medan det är männeskor på Torget, och caféerna har öppet. Det kommer finnas en storvbildskärm på torget.

Landskapsväg 16 maj 
Landskapsvägsloppet körs på en 56,3 km rundsträckning med start och mål på Strandvejen vid Skotterup syd från Helsingör og med utsikt över Öresund. Det är den stora nyskapelsen i år, att cyklisterna kör på en rundsträckning. Arrangören arbetar med at arrangera aktiviteter i målområdet, så det blir en trevlig dag för hela familjen. 

Plats: Axeltorv ca 10 minuters gång från färjan 
Strandvejen vid Skotterup, ca 5 minuters körväg eller 30 minuters gång från färjan 
Tid: 14 & 16 maj 
Läs mer på www.copenhagengranfondo.dk.  

< Tillbaka