Jag vill gärna vara medlem och få rabatter, erbjudanden och nyhetsbrev från HH City Club och Scandlines Helsingborg-Helsingör.

Havets påskägg på Öresundsakvariet

I påsk bjuder Öresundsakvariet in till att titta på havets ägg, och om äggläggande havsdjur. Ge dig ut på en resa under havet och kom nära djuren. Bläckfiskens ägg är svarta och droppformade, Stenbitarens är orangea, hajen använder trådar till att fästa äggen och strandkrabban gömmer äggen under svansen. Kom och se dem alla, testa dina kunskaper i ett ägg-quiz, klappa en krabba och se om du kan hitta alla akvariets påskägg. Öresundsakvariet är redo hela dagen med roliga historier, och djuren utfodras varje timme!

Den lilla rödspätta
Pia Brummerstedt har komponerat en modern fiskversion av den berömda klassiker med nästan samma namn. Med humor och nyckfull användning av ord blir det något både för både barn och vuxna. Sara Legind-Hansen har målat 11 vackra bilder, som tar dig under vattnet i en söt berättelse om rödspätta, vattenmän, flundra och naturligtvis den fula impan. Utställningen av bilderna kommer att hänga bredvid de verkliga djuren, och boken kan köpas i butiken.

Läs mer på: oresundsakvariet.ku.dk
Öppettider för påsk: 10-17 alla dagar från 28/3-6/4
Plats: Öresundsakvariet, Helsingør Nordhavn, ungefär 15 minuters promenad från färjan

< Tillbaka