Jag vill gärna vara medlem och få rabatter, erbjudanden och nyhetsbrev från HH City Club och Scandlines Helsingborg-Helsingör.

Stäng

>

Din kod:Endast medlemmar

ÖPPETTIDER
Tisdag - söndag: kl. 11 - 17

Juli - augusti alla dagar kl. 10 - 17

0045 49 21 06 85

M/S Museet for Søfart

M/S Museum for Søfart är ett av de mest omtalade och spektakulära nya museerna i Danmark just nu. Det ligger rakt framför Kronborg slott i Helsingör och är format som ett gigantiskt skepp, byggt vid en gammal torrdocka. Bakom den underjordiska byggnaden står de världsberömda danska arkitekterna i BIG - Bjarke Ingels Group, och när du stiger in i den öppnas en helt ny värld, kantad av berättelser kring sjöfartens historia.

I åtta olika tematiska utställningar får du uppleva historien om Danmark som en av världens ledande sjöfartsnationer. Samtidigt kan du se museets rika maritima samling på bildskärmar i en suggestiv och dramatisk föreställning. Du kan bland annat stå ansikte mot ansikte med en torped, få en sjömanstatuering och se världens största modell av ett containerfartyg. Museet var i början av 2014 noterat på New York Times lista över "52 platser att besöka under 2014.” Den röstades samtidigt fram som världens coolaste kulturbyggnad på archdaily.com.

På Museets M/S Café kan du köpa god lunch, varma och kalla drycker och ett urval av bakverk. I butiken M/S Cargo säljer man ett stort utbud av böcker, kläder, hantverk och leksaker med anknytning till den maritima världen.

Foto: Rasmus Hjortshøj

M/S Museet for Søfart
20% rabatt

20% rabatt

Rabatt på entrebiljett

Visar du din kod så får du 20% rabatt på entrebiljetten.
Skriv ut eller spara erbjudandet i mobilen.

Rabatten gäller endast entrebiljett till M/S Museet for Søfart och inte omvisningstillägg eller kombinationsbiljett till Kronborg.

Se erbjudande