Jag vill gärna vara medlem och få rabatter, erbjudanden och nyhetsbrev från HH City Club och Scandlines Helsingborg-Helsingör.

Vinterskoj på Kronborg

Vinterskoj på Kronborg Slott 13-21 februari

Hjälp hjälten Holger Danske med att finna sina saker och försvara Kronborg mot fiender. Kronborg Slott har hjälp av små hjältar. Nationalhjälten Holger Danske har tappat sitt magiska svärd och sin sko. Utan dem kan han inte försvara Danmark om fienden kommer. I Kasematterna förberder sig soldaten inför när fienden angriper slottet. Han letar med ljus och lykta efter små soldater som kan ta på sig soldattröjan, gripa svärdet och försvara Kronborg tillsammans med honom.

Hjältinnor och barnverkstad
Från lördag den 13 till söndag den 21 februari kan barn från 6-12 år delta i aktiviteten Försvar Kronborg. De lär sig att sikta med kanon, gå i takt och fäkta med svärd. De kan också delta i skattjakten Hjälp Holger Danske, där de kommer runt i hela slottet. De som genomför skattjakten deltar i utlottningen om en vist. I pauserna mellan äventyren kan små och stora pynta ljus i slottets barnverkstad.

Tid: 13-21 februari
Plats: Kronborg Slott, ca 15 minuters gång från färjan
Läs mer på kongligeslottet.dk

< Tillbaka